Ole Thybo Thomsen i sort og hvid med lys baggrund

Ole Thybo Thomsen // CompTest 2013

Konferencen er som anført den sjette i en serie af konferencer som tidligere har fundet sted i Lausanne, Schweiz (2011), Dayton, USA (2008), Porto, Portugal (2006), Bristol, UK (2004) and Châlons en Champagne, Frankrig (2003). CompTest 2013 var som sine forgængere i denne serie af konferencer organiseret som en fagligt smal og højt specialiseret konference med fokus på den faglige kvalitet og nyhedsværdi af de præsenterede resultater. CompTest konferencernes faglig tema er eksperimentelle karakterisering of modellering af armerede plastmaterialer (kompositter) som i stigende grad finder anvendelse frem for metaller i bærende konstruktioner hvor lav egenvægt kombineret med stor stivhed og styrke er afgørende designparametre. Eksempler på anvendelser omfatter fly, rumfart, skibskonstruktioner, automobiler, bygningselementer og i en dansk kontekst ikke at forglemme vindmøllevinger.

CompTest 2013 blev en stor faglig succes med deltagelse af mere end 100 delegerede fra Europa, Asien og New Zealand. Det videnskabelige program omfattede 71 videnskabelige indlæg af meget høj kvalitet og nyhedsværdi samt 3 specielt inviterede "plenary" forlæsninger. Konferenceprogrammet omfattede også en "industriudstilling", en "post conference tour" til Siemens Wind Power i Aalborg Øst, velkomstreception i Utzon centeret, konferencemiddag på Dronninglund Slot og sidst men ikke mindst en byvandring organiseret af VisitAalborg.

VisitAalborg udførte alle opgaver vedrørende registrering delegerede og deltagerbetaling, og udførte også betydelige opgaver ift. markedsføring og promovering af konferencen både nationalt og internationalt. VisitAalborg ydede (igen) en forbilledlig indsats præget af stor erfaring, professionalisme og rettidighed, og samarbejdet med den AAU-stab der havde ansvar for organisering af konferencen var fremragende. Tilbagemeldinger fra konferencedeltagerne udtrykker ligeledes kun positive oplevelser ift. både kommunikation med VisitAalborg samt VisitAalborgs eksekvering af opgaver.

Jeg vil derfor ikke tøve med varmt at anbefale VisitAalborg som konferencearrangør – jeg tror simpelthen ikke at det kan gøres bedre!

Ole Thybo Thomsen
Professor ved Institut for Mekanik & Produktion, Aalborg Universitet